31 mai 2013

Autoportrete

Fink-Berlin Sunrise

''văd tot ce m-a făcut''

Sunt Georgiana astăzi,pentru că acum mai mult de 17 ani ieşeam din operaţia de cezariană a Oamei Mame.Pe ea am văzut-o 11 ani întregi.2 întrerupţi.1 sub alte forme numai Oama nu.În restul mi-o închipui.O mai văd câteodată dacă mi se întâmplă să cred că nu mai pot duce sau că o duc prea bine.O văd fumând neapărat Pall Mall.Ştiu că ar fuma cu bunică-mea,da' bunică-mea nu fuma.Probabil fumează cu bunicu' şi dacă nu fumează cu bunicu',atunci are prieteni noi care să fumeze şi ei Pall Mall.La bucată.E în robă albă din ultima noapte în care noi nu ne-am mai văzut,ne-am visat.
Am vârful nasului de la ea,urechile,buzele,genele şi degetele.
Am fost învăţată să-mi păstrez drumu',să am grijă de mine,să fiu un om prietenos dacă se poate,să nu-mi pun încrederea în fleacuri şi să vorbesc de mă apasă ceva.
Sunt atât de alintată,ambiţioasă,încăpăţânată,critică şi cu pretenţii doar din cauza ei şi pentru că ea m-a făcut.

Sunt George astăzi,pentru că acum mai mult de 17 ani Omul Tată spera,probabil,să fie încă un băiat cu care să-şi împartă băieţismele.Nici nu mai contează că eu sunt al treilea copil,da' primul feminin.Cumva,am avut dezvoltată o genă masculină mai mult decât era nevoie.Cumva,am mulţumit pe toată lumea.Pe el l-am văzut aproape 17 ani întregi.Încă îl văd.
Am nasul de la el,sprâncenele,ochii,părul,kilogramele puţine şi călcâiele.
Am fost învăţată că nu tot ce se spune e şi de auzit,că tu nu tre' să-ţi amărăşti viaţa,că ăia de nu mai au treabă cu tine trebuie lăsaţi,să vorbesc de mă apasă ceva,că viaţa tre' s-o iubeşti,că uneori faci după cum te duce mintea ta,fără limite.
Sunt atât de alintată,ambiţioasă,încăpăţânată,zgârcită,strângătoare,liberă doar din cauza lui şi pentru că el m-a făcut.

Sunt nepoata ambilor perechi de bunici,pentru că acum mai mult de 17 m-au crescut în mare parte din veri.
I-am văzut pe 4,îi mai văd pe 2.
Am fost învăţată că graba strică treaba,că există anumite perioade pentru anumite chestii,că orice nu e o variantă cu care să te mulţumeşti,că faci multe când îţi pasă,că unii chiar pot fi răi,că opusele nu se atrag mereu,că în cele din urmă o să fie bine,că lucrurile materiale înseamnă puţin,că uneori cuvintele nu-şi au rostul,că simplitatea e frumoasă şi că răul făcut se întoarce împotriva ta.
Sunt atât de introvertită,alintată,ambiţioasă,încăpăţânată,zgârcită,strângătoare,liberă,critică şi cu pretenţii doar din cauza lor şi pentru că şi ei m-au crescut.

Sunt astăzi Geo,Joe,Gio şi restul de multe apelative,pentru că fiecare om al meu mă numeşte şi mă vede în alt fel şi pentru că ei sunt mare parte din mine.
Văd fiecare om bun şi frumos de-al meu.
Asta înseamnă prieteni de la grădiniţă până la liceu.Nişte puţini care au făcut multe pentru mine doar pentru că au fost şi sunt.I-am văzut pe mulţi,îi văd pe câţiva.
Am învăţat că nu se pune încredere în fleacuri,că poţi să fii lăsat când nu te aştepţi,că nu cunoşti pe cineva cu adevărat niciodată,că bunătatea şi toate astea ţin de un mare subiectivism,că există prietenii şi atât,nici adevărate,nici cele mai bune,doar prietenii,că oamenii sunt valoroşi cât îi ai,că oamenii sunt de apreciat oricând,că greul nu e atât de greu împreună,că problemele mele sunt şi-ale lor şi invers şi că telefoanele din miezul nopţii nu sunt o povară nici când somnul e dulce.
Sunt atât de fericită,veselă,iubitoare nedeclarată,uneori siropoasă,ascultătoare,psihologă,implicată,dedicată pentru că şi ei m-au făcut.

Sunt astăzi Gorgele,pentru că acum mai mult de doi ani cunoşteam unul din cei mai importanţi oameni ai mei.
L-am văzut 2 ani.O să-l mai văd.
Am fost învăţată că nu tot ce se spune e adevărat,că oamenii sunt buni,că eu pot să fiu un om de care să-ţi pese şi la care să ţii pe bune,că shit happens,că pot să-mi deschid mintea şi să fiu cât mai deschisă,că pot să accept tot ce-i nou,că nu creierul are mereu controlul,că dacă e voinţă,e mult,că lucrurile materiale sunt puţin,că oamenii care n-au treabă cu tine sunt de ignorat,că lucrurile nu se fac niciodată cu forţa pentru că nu merg,că orgoliile şi ego-urile sunt nişte porcării,că pot să trec peste defecte dacă omul contează,să dau şanse,despre timpuri ale vieţii,despre lumi noi,despre credinţe noi,despre culturi noi,gândiri noi,despre legături între oameni şi între orice,simboluri,teorii,magii,minte şi trup,fizic şi psihic.
Sunt atât de împăcată cu mine acum,schimbată şi încă în schimbare,fericită şi ştiu atât de multe pentru că şi el m-a crescut.

Sunt astăzi darling pentru că acum 3 ani cunoşteam unul din cei mai importanţi oameni ai mei.
L-am văzut 3 ani.O să-l mai văd.
Am fost învăţată că nu contează ce crede restul,că sentimentele nu se măsoară în distanţe,ore diferenţă,10 cuvinte sau unul singur,că dacă e voinţă,e mult,că pot să fiu prima alegere a altora,cu toate defectele mele,că pot să trec peste defecte dacă omul contează,să dau şanse,să-i pun pe ai mei pe primul loc şi să-i fac să ştie asta,despre lumi noi,despre gândiri noi,culturi noi,despre cât de mult contează să nu fii singur,despre cât de puţin contează clasele sociale şi mediile când oamenii nici nu pun preţ pe ele,că umorul e o calitate,că pe unii chiar îi ţine să facă orice pentru omul lor,că diferenţele nici nu mai contează când există legături,că optimiştii ajung departe,despre magii.
Sunt atât de împăcată cu mine acum, în schimbare,fericită şi ştiu atât de multe pentru că şi el m-a crescut.

Mai există şi omul din bar 13 care mi-a dat din ideile.Cum că doar părerea celor de lângă tine contează,iar dacă pentru ei eşti bine,atunci eşti fericit,iar viaţa ţi-o faci cum vrei.
Mai există şi omul din Artiştilor care mi-a dat ţigări şi m-a rugat să nu-i dau bani.Asta m-a făcut să suport şi mai puţin oamenii urâcioşi şi să fiu şi mai deschisă şi sociabilă cu cei care mă lasă să fiu aşa.
Mai există şi tipul din gară peste care am dat de i-am vărsat toate ţigările pe jos,da tot el şi-a cerut scuze,zâmbind.Eu îmi aduc aminte că bunul simţ nu se pierde şi se citeşte pe om ca o calitate rară.
Mai există şi toţi oamenii din verile mele de i-am cunoscut în alte colţuri ale ţării şi pentru care n-aş fi garantat că-s ok dacă nu i-aş fi cunoscut. Eu mă chinui să-mi aduc aminte mereu că aparenţele înșală şi interiorul nu se vede în exterior,întotdeauna.

pampam.
4 comentarii:

 1. suntem părțile bune din oamenii pe care i-am cunoscut. dar suntem și răul din ei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. dap,i agree
   da' parcă mi urât să scriu de răul din ei şi din mine

   Ștergere
 2. Mult am lopsit din locurile astea, iar postul tău, ca de fiecare dată, m-a revigorat. Aparenţele sunt înşelătoare şi e un fel de aventură să stai, să socializezi şi să descoperi comorile pe care mulţi nu le văd sau le ignoră.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. oho,da' ce faci bre,că te-am dat dispărută.
   welcome back.
   e o aventura şi e una fascinanta,cel puţin pentru mine,mai ales dacă sunt comori de descoperit

   Ștergere