Pagini

21 mai 2014

Despre cum să fugi de foști

În cazuri normale, când treci pe lângă un fost prieten, iubit sau tip de-o zi, îi zici bună, cum mai e viața ta, eu fac bine, pa, conversație penibilă de genul de ce a trebuit să ne întâlnim. Sau îi zici doar bună. Sau doar treci pe lângă și te faci că plouă.
În alte cazuri, există un infinit de alte chestii pe care să le faci când dai de-un fost și nu-i zici bună, nu-l întrebi personale sau nu  treci pe lângă și doar  te faci că plouă. Și nu-i zici bună nu din ciudă, ci pentru că nu poți.

Uite, de exemplu, dacă mergi calm și-n fața ta, la 10 metri, e fostul, dar cu spatele, faci imediat dreapta și intri într-un supermarket, chiar dacă n-ai la tine decât banii de-o ieșeală, n-o să cumperi nimic și-o să pari ciudată. Intri pur și simplu, stai lângă paznic, urmărești pe geam din unghiul potrivit să vezi ce face, și-aștepți să plece. Apoi ieși și continui să mergi la fel de calm, suni o prietenă și înjuri. Dacă ești c-o prietenă, o pui să cumpere ceva ca să mai tragă de timp. Important e să ai mereu un supermarket pe-aproape, vedere bună la distanță și-un paznic care nu te dă afară pentru că te-ascunzi de-un fost și-l mai și pândești.

Sau. Dacă autobuzul tău oprește la semafor, iar la semafor e și fostul, te faci mică-n scaun, te-ascunzi după baba de lângă tine, te holbezi cu grijă și cu patos, măsori din cap până-n picioare, îți rupi gâtul după ce pleacă autobuzul, suni o prietenă și înjuri. Important e să ai o babă pe-aproape, să-nveți arta holbatului și să te poți face mică oricând. Și când ești la geam, îți pui mâna-n cap și capul între picioare, ca la struți, broaște sau arici, te prefaci c-ai o scamă pe pantaloni, șireturile dezlegate sau cauți ceva în geantă. Uneori, în ultimele 5 secunde, ai șansa să-l privești profund în ochi și să-i transmiți că ce mișto erai când erai mișto și ce nenorocit ai fost când ai fost nenorocit. N-o să alerge după autobuz.

Sau. Dacă ai ieșit de la liceu și dai nas în nas cu cel mai bun prieten al fostului ori simți că-n cercul de oameni spre care te îndrepți e și fostul tău, atunci te comporți ca și cum ți-a intrat ceva în ochi, te mâncă sau te înțeapă, așa că te concentrezi să-ți acoperi fața cât mai mult. Întorci capul, crezi c-ai văzut ceva, mergi cu spatele, începi o discuție fascinantă cu cineva, te chinui s-arăți relaxat, traversează strada, ia-o printre copaci și mașini sau ocolește locul și mergi juma de oră în plus, suni o prietenă și înjuri. Important e să ai mereu pe unde să ocolești și să știi cum e să-ți intre ceva în ochi pe bune. Poți să ai căștile, în cazu' în care te strigă, și dacă nu, te prefaci surprinsă când îl auzi sau vezi și e deja prea târziu.

Sau. Dacă fostul e lângă barul în care vrei să mergi, e în drumul tău spre magazinul cu țigări la bucată sau afli că e la concertul la care te duci, atunci te-amesteci în mulțime și te strecori ca și cum ai avea motor în fund, speedy gonzales, la modu' poate dacă mă fac că nu-l văd, nu mă vede nici el, suni o prietenă și înjuri. Important e să ai mereu un bar de rezervă, 2 magazine cu țigări la bucată și ochi pentru oricine altcineva la concert. Dacă te îmbeți, rogi pe cineva să te țină de la prostii;  dacă n-ai foc, freacă niște pietre pe care le porți, evident, în buzunar; dacă aveți locuri apropiate, inventează o dramă și fă schimb cu cineva.

Poți oricând să crezi că ești invizibilă, c-o să treci nevăzută, că ai bula proprie, c-ai greșit brusc drumul și de-aia schimbi direcția, că ceva e altfel la el și nu i-ai dat bună cã nu l-ai recunoscut sau că soarele de pe cer ți-a atras mai mult atenția.
Cel mai important e să ai minute pentru înjurat.

pampam.

8 comentarii:

  1. Despre foste ai ceva? ...Ca să iau notițe. Deci, când îl înjuri la telefon pe el da' aude ea, ea nu se supără că e obișnuită, da? Sau își intră în rol și-ncepe nebunia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nah, la foste e mai complicat și mi-e frică de ele.
      e obișnuită, săraca, că eu vorbesc mult chiar și când înjur

      Ștergere
    2. Una cu "despre cum să fugi de proști", nu ai?

      Ștergere
    3. :))lol, nu există scăpare, n-ai șanse

      Ștergere
  2. :)) chiar m-am amuzat ..însă nu prea ştiu ce aş face eu,având în vedere că nu l-am văzut de vreo 8 luni..poate l-as ignora ..sau as incerca sa par cat mai ok ,mai ales daca as avea si cateva persoane langa mine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gândește-te că eu am făcut de-astea la un an jumate după. o să începi cu cât mai ok și-o să sfârșești în supermarket

      Ștergere
  3. poți să-ncerci faza aia, să faci ca-n exorcistul dacă te reperează și te salută. a doua oară, clar te va ocoli el ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. și-așa unii încă cred că-s de-acolo, n-ar fi prea greu

      Ștergere