Pagini

8 mai 2014

karma

Sunt un om insistent și nesimțit.
Insistența aia care mă face să am neapărat fiecare chestie de mi-o pun în cap.
Nesimțirea aia care nu te lasă să mori de foame și care nici nu știu dacă-i nesimțire, da' nici nu contează. N-o să fiu genul care se bagă în față la coadă, care-ți fură locul în autobuz, care mâncă ca o văcuța pe banii altora, care profită de starea materială bună a altora, care comentează sfidător și cu tupeu în fața unor oameni de nu merită, care-și vede de interesele personale și calcă pe capete, și, mai ales, n-o să fiu genul care-ți întoarce fundu', spatele și umăru' când ceri ajutor sau ai o nevoie cât de micã, mai ales dac-am schimbat mai multe decât un bună.
Ideea e că nu deranjez și că eu sunt mereu acolo.

Cunosc, în schimb, nesimțiți cu un ego uriaș, ca și cum ai fi o combinație între cel mai acid oțet și lămâie. Mie mi se acrește-n gură numa' la gându' că. Alții trăiesc la modu' ăsta.
Cunosc nesimțiți insistenți ca junghiu' dintre coaste, care se zbat numa' pentru nevoia lor, da' care n-o să-și pună umăru' și pentru tine, când tu nu mai ai cu ce să-i ajuți. Pe mine mă dor coastele și-mi vine să intru în pământ numa' la gându' că. Alții trăiesc la modu' ăsta.
Cunosc nesimțiți care-ți întorc fundu' într-un mare stil, că ei așteaptă ajutoru' tău, da' pe-al lor n-o să-l primești nici din a3a încercare. Eu îmi acopăr fundu' cât mai mult. Alții trăiesc ca să ți-l arate.
Cunosc nesimțiți care sunt nesimțiți cu tine chiar dacă nu le-ai făcut nimic, chiar dacă le-ai mirosit ciorapii la țigara de dimineață, chiar dacă ți-ai amintit de ziua lor de naștere, ai ținut mult la ei, ați împărțit intimitate, paturi, mâncare, relații, prietenii, timp, gânduri, perioade din viață. Cum, bă, să fii așa? Cum să te faci că te uiți pe sus când tre să fii acolo pentru cineva care-a făcut asta pentru tine, și să te mai și lauzi că toți oamenii sunt buni. Să-nțepenești tu pe scaun, pe bune?

Cu toți ăștia am schimbat mai multe decât un bună.
Nu-i ok. Dar cred foarte mult în karmă. Și cred că dacă m-ai scuipat, viața o să te scuipe pe tine și-o să ai senzația că nu mai scapi de balele care curg; dacă m-ai înjurat, o să te înjure; și dacă ești un nesimțit de-și bagă picioarele, karma o să-și bage picioarele la fel de nesimțit ca și tine, de-o să le simți pe gât, pe nas și pe toate găurile.

pampam.

6 comentarii:

  1. Doar ca , karma asta nu contabilizeaza o cantitate echitabila de flegma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-i așa? nici echitabil, nici la timpu' potrivit, da' merge în lipsă de altceva

      Ștergere
  2. Auzi? ... bine că mirosul de ciorapi nu era la țigara de după, că înnebuneam.
    Altfel, chestia cu karma e că cu timpul (ca să mă cacofonesc și eu) te va învăța singură cum să alegi oamenii potriviți. Acum e cu colegi de țâșpe ani, cu încercat marea cu degetul, etc.
    Tranziție ușoară spre timpuri mai bune, Joe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))gizăs. ce-aveam eu urechile roșii de nervi, da' ce mi s-au înroșit acu de râs, merci din nou.
      și ce vă mai place să-mi ziceți mie c-o să cresc, nts, noroc că la voi, ăștia de-aici, țin.
      și mai știi care-i faza? mor dacă-mi aleg oameni potriviți care la un moment dat devin niște nenorciți. pe asta n-ai cum s-o înveți, că nu e după tine

      Ștergere
    2. Ups! Adevărul este că aici m-ai cam prins și pe mine. Ce să-i faci, se mai întâmplă. Cică să căscăm bine ochii ...
      Uite, promit că din vară nu mai intri la categoria puștoaice, așa că, dacă mai ai ceva de crescut, fă-o repede!

      Ștergere
    3. aha, să crești tu într-o lună de învățat doar pentru bac, aha

      Ștergere