Pagini

4 mai 2014

Sfătuitorii și oamenii cu principii

Nu e ideal să ai un mai mult decât prieten cu 6 ani mai mare, nu e ideal să ieși în bar și să bei bere din sticlă, nu e ideal să mori devreme, c-ai început să fumezi înainte de 18, nu e ideal să nu-ți apreciezi și păstrezi virginitatea cel puțin până la 18, că-ți distrugi puritatea si legătura cu dumnezo, nu e ideal să-ți omori părul cu vopsea, nu e ideal să-ți faci tatuaje ca la pușcăriași, nu e ideal să-ți dai găuri de pierce ca la porc, și, cel mai important, nu e ideal să te pună păcatu' să treci peste cuvântu' ălor mari, chestia aia cu când te-așezi și tu la casa ta ca oamenii, îți găsești o muncă decentă, faci un copil și-o oală de borș pe aragaz.

Bă, uite, un mai mult decât prieten de-al meu era cu 6 ani mai mare. Și ce? 6 ani diferență au însemnat multe din lucrurile pe care eu le știu acum și rahaturile pe care am început să le schimb la mine, că eram un plod nașpa. Nu încurajez relațiile în care prietenașu' își crește prietenașa, eu vreau sex și orgasm-tu vrei maturitate și iubire puerilă, da' încurajez toți sfătuitorii ăștia ai  poporului și susținătorii moralului să-și înșire sfaturile pe tavă frumos, în cazu' în care și le înșiră. Că eu dac-am avut un tip mai mare n-am ajuns nici proastă, nici curvă, nici distrusă, nici nu ți-am afectat viața cumva și nici nu mă cunoști.
Probabil că e ciudat să auzi de-o tipă de 15 cu unu' de 21, da' vezi dacă rezolvi ceva când o faci cea mai proastă sau curvă.

Aseară am ajuns la 11 acasă, c-am fost în bar să beau bere, să fumez țigări și să stau la o bârfă. Și ce? Ai mei nu m-au crescut aiurea, educația nu înseamnă să nu fumezi, boschetară nu sunt, deșirată pe drum până acasă n-am mers, bilet la autobuz plătesc, plămânii mei sunt plămânii mei, dacă-mi zici că mor devreme îmi faci un bine, că nu vreau s-ajung bătrână, fumez în locuri pentru fumat și n-o să-ți dau cu sticla în cap. Din nou nu încurajez, din nou nu ți-am afectat viața, din nou e plăcerea mea de care te legi, din nou te încurajez să-ți vezi de viața ta și să-ți scrii sfaturile în dormitor. Că dacă-mi fac rău știu asta, că nu-i bag pe gât copilului tău berea și țigara, le bagă singur, că dacă ești un adult de puțin peste 20 de ani și-mi zici te învăț de bine din greșelile mele, o să-ți zic că eu vreau să învăț din ale mele și că de adulți care-mi scot pe ochi vârsta lor m-am plictisit.
O să-i zic și eu unui prieten care-i beat, căzut în boscheți băi, nu-i ok. Da' tu nu poți să zici vai, ce generație retardă din cale-afară. Că ai cu 5 ani mai mult decât mine și că-ți dai cu părerea despre o generație care nu înseamnă 2 retarzi de i-ai văzut la tine-n scară.

Sunt movă în cap, am încercat albastru, am avut și-un roșcat, am câte 3 cercei în fiecare ureche, dreapta duce mai mulți, un tatuaj pe piele și următoarele în plan, arăt fix ca un om, nu ți-e rușine cu mine, mă doare-n fix că se supără dumnezo că-mi bat joc de corpul meu, pentru că n-aș crede în asta nici pe bani, pe la închisoare n-am trecut și părul meu e moale, frumos, spălat și la locul lui. Nu mă gândesc ce-o să le zic copiilor mei despre asta, că n-am nici cel mai mic gând legat de copii. Nu mă gândesc cum o să se zbârcească tușul pe pielea bătrână, că nu-mi pasă. Și nu mă interesează cum se uită oamenii la mine, că dacă mă faci într-un fel după culoarea părului, gaura din ureche, tatuaju' sau blugii rupți, o să trec pe lângă tine cum trec pe lângă colegii mei pe care nu-i salut de când ne știm.

Virginitatea sper s-o purtați la vedere și să fiți fericiți veșnic. Voi, dumnezo, mândria de-a fi virgin, impresia de-a fi curată, lauda pentru care te-ai păstrat a soțului de care depinzi, ceea ce-i trist, prostia asta oarbă și cam atât.
Și dacă tot e plină lumea de părinți care fac copii, că vor să primească o cană de apă la bătrânețe sau care fac copii, că devine deja un scop în viață sau care fac copii, ca să aibă fratele o soră sau care fac copii și-i cresc ca să nu zică că nu i-au crescut, eu mai bine nu. Copilu' nu e un tipar de normalitate și fericire, în care intri ca să te accepte și pe tine lumea. Nici căsătoria. Nici serviciu' super plătit. Nici casa-n care încui și descui. Dacă vrei, e un tipar pentru o parte din voi, Omul, bunică-mea, neamurile cu ochi de cal, ăștia care aveți deja o viață ca toți oamenii, vă bucurați de ea, va credeți mișto și vă luați de restu'.

Poate tiparu' meu de fericire e un cort la mare, un tip cu 6 ani mai mare, o Ciuc, țigări cu mentă, poveștile mele din tatuaje, 3 perechi de cercei, plăcerea fizică și părul meu mov.
Poate unii nu-s făcuți să-ți placă ție și asta nu înseamnă că-s proști, curve și generații de 2 lei.

pampam.

11 comentarii:

  1. am învățat că nu înveți nimic decât dacă te dai tu cu capul de sus; nu din povești, pilde, restricții. și ce unora li se pare greșit, pentru mine e un mod de viață.
    iar dacă pentru ei ratare e stilul meu, pentru mine ratare e ce fac ei. puncte de vedere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. îți dai seama că numai din restricții mai lipsea să învăț, că pe astea le încalc cel mai repede.
      enervant e că unii își zic punctele de vedere ca la mahala

      Ștergere
    2. e simplu: la ei, pe maidan, ca să cheme vaca înapoi, țipau din mijlocul mahalalei. nu știi tu d`astea

      Ștergere
    3. :))cât de drăguț

      Ștergere
    4. sunt o floare rară, știu :))))

      Ștergere
  2. Atâta timp cât știi că răul care este rău este rău și nu-ți face bine, atunci n-ai a te teme. Cultivă-ți inteligența, că asta contează. Acum, nu te mai supăra nici tu pe-ai tăi de te iubesc și nu-nțeleg anume lucruri din lumea asta nouă.
    Așa că succes la Bac, la Admitere și-n viață! N-ai grijă, că multe-s trecătoare ... chiar și pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e o morală subtilă, aham, știu eu.
      mă supăr mereu pe-ai mei că nu mă înțeleg și ei pe mine că nu-i înțeleg, da' o fi și asta o fază, na. o să treci și tu prin ea
      săru' mâna. crecă de-aia le despic în 100, că-s trecătoare

      Ștergere
    2. Păi vezi că ești o tipă inteligentă? ... Ia zi, mai bine, cum e cu borșul ăla? Știi să potrivești sarea?

      Ștergere
    3. săptămâna trecută, un prof râdea că nu știu să fac sarmale. tu o să râzi că nu știu să potrivesc sarea. încep să mă obișnuiesc

      Ștergere
    4. :-))) .. hum-hum, nu râdeam.
      Dar nici nu știam că sarmalele-s așa ușor de făcut! Cam lung preludiul la ele, din câte știu ...

      Ștergere
    5. hum, hum. cu cât mai lung, cu atât mai bune:)

      Ștergere