Pagini

18 iun. 2014

Fete (5)

Să fii pe stop, să te rupă burta-n 2 de-ți vine să te târâi ca Smeagol, să stai 20 de minute-n picioare în autobuz, să te duci la bac, unde aștepți juma de oră în fața liceului ca să pună camerele și microfoanele, spirit feminin autentic.

Ai mei m-au tuns cheală de mică. Bine, apoi mi-au lăsat păr până la fund, ca să mă tundă iar scurt, dar na, probabil era distractiv sau ceva. Ideea e că am poze în care arăt ca un băiețel roșu în obraji și în rochiță de lână. Și-acum arăt la fel, atâta că nu mă mai înroșesc în obraji și rochiile mele sunt tricouri lungi sau șaluri hipioate. Eu sunt omul cu 3 perechi de cercei pe care un tip nu i-ar purta în urechi și fustă care aude ești băiat sau fată?
M-am jucat cu băieții în spatele sau în fața blocului, pentru că fetele mă enervau, erau niște egoiste răutăcioase care cereau, da' ele nu împărțeau. Am renunțat repede la păpuși în holu' scării pentru fotbal pe teren. Lăsam hainele pe care le făceam din resturi de cârpe ca să mă uit cu Omu' la filme cu bătăi între bărbați. Mă jucam cu magneții din trusa de scule și băteam cuie într-o bucată de lemn care era doar a mea. M-am mânjit cu niște roz când eram mică și mergeam pe tocurile Oamei, da' acum port cămăși masculine, deci nu se mai iau alea în socoteală.
Am fost băiețoasă, distracția mea de sâmbătă era în talcioc și încă cred că feminitatea e ceva care ți se potrivește, nu e cazul meu.

Dac-aș fi gay, aș fi tipu' din relație.
Dacă m-ai pune să-mi aleg genu', aș alege masculin și-aș avea o viața mișto.
Prima dată când m-am dus la un tip acasă purtam o cămașă de bărbați, în carouri, pe care i-am furat-o Omului. Cred că femeile sunt frumoase în lenjeriile alea Dita von Teese geniale, dar cred că restul sunt frumoase în cămăși de bărbați.

De aia nu mă împac cine știe ce cu fetele, de aia mă împac mult mai bine cu tipii și de aia n-aș suporta mai mult de-o prietenă feminină și mai mult de una ca mine.
O tură de cumpărături se lasă cu dureri de coloană și somn pe fotoliile alea pe care probezi teniși. Între 2 perechi de pantofi o să existe un detaliu din cauza căruia nu poa să aleagă una. De obicei, culoarea sau, cum mi s-a întâmplat recent, toc cu chihlimbar sau toc simplu. Dacă ai noroc, o s-o pățești și în librării, măcar acolo poți să începi vreo carte. Noroc că-mi place să-i îmbrac pe alții mai mult decât pe mine și noroc că-mi place să citesc. Altfel, nu contează dacă e o fată, îs 2 sau 5. Ziua e la fel de lungă, spatele tot te doare, barba tot îți crește.
O ieșeală se lasă cu jumate de zi de așteptat după fundu' lor. Timpu' de pregătire n-are niciodată limite, e relativ și nu e niciodată ăla de-l calculezi, iar la sfârșit oricum nu știi când a trecut și ce-ai făcut. Altfel, mi se pare talent să-ți faci linia de pe pleoapă perfectă, să ai forma sprâncenelor corectă, nu distrusă, și să ai răbdarea infinită să te epilezi, porți toate măștile din lume și pensezi.
Un iubit se lasă cu 24 din 25 trăncăneală despre el, totul gravitează în jurul lui, orice ai face, orice ai zice, se ajunge acolo. Mi se pare o idioțenie maximă ca măcar să te gândești la ideea de căsătorie și soț când nici n-ai început proba scrisă la bac, dar gusturile nu se discută.
Un kilogram în plus se lasă cu am fundu' mare. Un kilogram în minus se lasă cu nu mai am ce să bag în sutien. Un coș se lasă cu nu mai ies din casă. O privire se lasă cu mă vrea. Mă vrea se lasă cu o viață întreagă. E un bou când nu se lasă. Un detaliu se lasă cu o poveste întreagă. Ceva simplu se lasă cu complicat, lungit și tocat pe toate părțile.

Până și bunică-mea, bă, a făcut din coaja de cartofi o metodă prin care-ți vezi sortitu'.

Ultima mea discuție cu o fată a fost despre iubiți care se cred deja soți și planuri dulci de viitor.
Ultima mea discuție cu un tip a fost despre cum găsim repede timp să petrecem grav la mare.

Îi iubesc la fel de mult, da' tot băiat m-aș face.

pampam.

15 comentarii:

  1. Femeile sunt frumoase în cămăși de bărbați, corect! Mai ales când poartă DOAR ... cămășile.
    Tare, ghicitul în coaja de cartofi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. păi nu știu eu? știu.
      și-am zis mereu că cartofu' e minune pe pământ, ei nu, că e de săraci și-are amidon

      Ștergere
    2. Ce sărăcie, că e importat din America! Până atunci mâncau numa' pâine goală, de le cădeau toți dinții ..
      Auzi, tu la examen tot așa hippy mergi? Sau pui un deux-pieces, să cadă-n pix comisia, de băiețoasă ce ești?

      Ștergere
    3. :))la examen m-am dus într-un deux-pieces din teniși și buline negre. 2 cămăși albe am și una e a lu' taică-meu. nu poți să-mi ceri mai mult

      Ștergere
    4. Lovely! .... succes la engleză. Sau dai la latină, să fii mai cool?

      Ștergere
    5. am făcut 2 ore de latină și nici nu mai știu în ce clasă
      și franceză la modu' serios până în a9a.
      asta nu e viață

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. pfha. eu zic să-ți pui bani de penise deoparte, că la ce câștig o s-aduc te mâncă câinii

      Ștergere
    2. :-) Joe, tu te gândești la Bac!

      Ștergere
    3. pe bune că nu mă gândesc la prostii:( măcar zilele astea

      Ștergere
    4. Eram sa spun c-am ras cu pofta cand am observat ramplasarea de litera , dar o sa zic ca doar am ras , nu-mi place Curcubeul pe flaguri de 17 mai.

      Ștergere
    5. să știi că și eu am râs mult de mine, e ok. curcubeul e frumos oricum, oriunde

      Ștergere
  3. Tu fato lasa filozofiile astea pentru cand o sa fii baba, ca atunci chiar nu o sa conteze daca nu stie lumea ce esti, baba sau mos. Acus daca n-ai reusit sa fii barbat, las-o cum a picat, macar pana dupa bac :))
    Apropo, daca zic bafta se pune ca te injur sau ca te incurajez , ca nu mai stiu cum e moda, eu dand bac in secolul trecut?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bă, să știi că nu contează nici acu dacă nu știe lumea ce-s. e mai degrabă amuzant
      plus că eu n-o ajung babă, nu nu.
      baftă încă e de bine, săru'mâna:) am plecat să mă distrez

      Ștergere