Pagini

13 iun. 2014

vecini. plm.

E aiurea să ai vecini care nu fac nimic în viața lor decât să mute mobilă și să găurească pereți.
E și mai aiurea să aibă și plod care nu face nimic în viața lui decât să urle și să scape lucruri ca un retard în capul tău.
E și mai aiurea să te-apuci să citești, să înveți, să te uiți la un film, să mânci, să dormi în liniște și fix atunci să bată cuie și ăla să plângă mereu, tare, clar, răspicat.

Pe plod îl cheamă Bogdan, c-aud zilnic cum maică-sa și taică-su țipă Bogdan, nu mai țipa, ți-am zis să nu mai țipi, pune mâna și mănâncă, că-ți iau jucăriile, taci din gură, ia și-o palmă, ăla plânge mai tare, iar maică-sa nu se simte bine dacă nu scoate și-o futu-ți gura mă-tii la urmă. Ea oricum se înjură pe ea, că gura ei și că-și înjură plodu' de mamă și mama-i ea, da' crecă nu-și dă seama de la cât de isterică a ajuns să fie.
Taică-su dă în fiecare sâmbătă la 9 dimineața găuri cu bormașina sau bate cuie cu ciocanu', nu-mi închipui ce poți să faci atât de multe într-un apartament de 2 camere aproape mic. În fiecare sâmbătă, ca un disperat fără viață cu program de dat găuri, iar duminica face ce i-a mai rămas. Duminica, cine face ceva duminica? Prin iarnă dădea și sâmbătă seara, slavă zeilor că s-a mai calmat.
Aseară nu era decât 10 și eu nu eram decât leșinată de somn și transpirată de căldură, mă rugam s-adorm, dar Bogdan țipa ca dementu' în timp ce dupăia prin casă, parchetu' lui-tavanu' meu, și taică-su muta, freca și hârșâia mobilă dintr-un colț al camerei în celălalt, după ce s-au certat ca gaițele unde și cum s-o mute. Puteai să-mi freci creieru' cu șmirghel, ar fi fost tot aia. Și nu e ca și cum Bogdan doar țipă, nu, Bogdan țipă, urlă sau plânge de zici că-i fac o circumcizie continuă. Și nu țipă doar în casă, ci și pe scară, de-l târâie maică-sa ca pe viermi, și-afară, de-mi venea să-i arunc cu ouă în cap, iar taică-su nu știe să dea sau să răspundă la bună ziua, în schimb își bagă picioarele în tot blocu' cu programu' lui de om prost, singur într-un bloc de 4 etaje, 80 la sută moși și babe.
Mașina de spălat o bagă între 7 dimineața și 9, că poate i se strică mai târziu, și la 11, în loc să-și culce plodu' care nici măcar nu-i la grădiniță, cred, abia dacă încep să se liniștească.

Că dac-aș pune eu niște Slipknot sau Rammstein sau metal grohăitor de nu-l ascult, da' să aibă plodu' un atac și să nu-l mai aud veci, ar bate la ușă și-ar zice să dau mai încet că-i deranjez somnu', pentru că-s genul ăla care n-are nicio treabă cu blocu' în care stă, te deranjează foarte tare, și-și mai face și impresii.
pampam.

15 comentarii:

  1. Singura ta sansa este sa creasca bogdan sa-i bata un cui in cap lu tacsu si un shpiral in bot maica-sii. In felul acesta se va face liniste. Pacat canu-ti va mai trebui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fantezii, bre. eu cred că plodu' n-apucă să crească. moare înecat cu propriu plâns

      Ștergere
  2. Măi, Joe, norocul meu că pe unde am locuit am stat numai la etajul patru, care s-a nimerit să fie ultimul etaj. Așa că nu am avut parte de zdupăneli, poate doar dacă eu și frate-miu om fi făcut, dar nu cred, că am fost cuminți, chiar dacă îl cam altoiam.
    Însă nu cred că aș fi suportat nici eu chestii de-astea. Păi, cred că ești cam stresată dumitale. Când îți iei vacanță?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ha ha, ce glume ai. peste-o lună, dacă tot veni vorba.
      i-ai dat lu' frate-tu sechele cu tine. mai era și cuminte. e frumos așa?

      Ștergere
    2. Las' că mă iubește, săracul de el ... Deh, așa e cu frații ăștia mai mari; cam tirani.

      Ștergere
    3. Băi Joe, când am dat eu Bac-ul parcă nu a durat o lună! Ăștia vă omoară cu zile!

      Ștergere
    4. acu voiam să-ți comentez ceva, bine c-ai venit.
      păi cum să nu dureze o lună când oralul la română(cu rezultate în aceeași zi) a fost pe 10 și proba la info e pe 18?
      de aia tre să-mi plătești daune morale, că eu învăț despre misogini nebuni și tu scrii despre mare

      Ștergere
    5. Și știi să butonezi? Sau nu e de-ajuns doar atât? :-)

      Ștergere
    6. e de-ajuns să pornească calculatoarele, săracele

      Ștergere
    7. Poate se-ntrerupe curentul electric. Să vezi atunci dezastru la Bac! Iar o să scrie presa despre voi.

      Ștergere
    8. să știi că n-a căzut curentu', da' a căzut netu' la grupa de azi. nimic neobișnuit la arte:). s-a mai dus un examen

      Ștergere
  3. zic eu ce fac ei acolo , fac barca aia a lui Noah.Numai tu nu esti pregatita de potop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))cine are nevoie de barcă, când e atât de ușor ca mine. o să mă poarte potopul numai pe brațe. și crecă au și-o barcă nașpa

      Ștergere
    2. Bai sa stii ca Ursu are dreptate, vecinu tau construieste Arca lu' Joe!

      Ștergere
    3. ce mișto. m-aș distra maxim când ar trebui s-aleg pe cine chem pe arca mea. câte 2, câte 2

      Ștergere