Pagini

8 iul. 2014

Crecă uneori e bine să te cenzurezi

Stăteam pe-o bancă și vine tipu' ăsta voluntar și zice dacă vrem să răspundem la niște întrebări.
Mă gândesc că pf, nu e chiar momentu' potrivit, e seara mea în care mă plâng de rahaturile mele, fac asta rar și când o fac n-am chef s-apară cineva care-mi fură timpu', dar meh, o fi ca la ăia care vin cu sondajele și termină repede.
Zic ok.

Întrebarea 1. Ce-ați schimba la oraș ca să fie mai bun?
Zic curățenie.
Ăla zice mirat, neîncrezător și flegmatic curățenie?!
Gândesc că bă, da, degeaba te strâmbi tu așa, sună banal și în trend, da' na, cred că dacă reușești să te abții s-arunci un gunoi pe jos și poți să-l ții până la un coș, atunci ești un om ok care are grijă de el și de lume și de lumea în care se foiește și e un om bun, căruia îi pasă, se întreține și îi întreține și pe alții, și dac-am fi așa majoritatea, am fi un oraș mai bun, ce nu ți se pare normal în asta?
Zic da, curățenie.
Ăla zice ok.

Întrebarea 2. Ce l-ai întreba pe dumnezeu dac-ai avea puterea asta?
Gândesc că lol, ce ironie, și ce facem dacă nu cred în dumnezeu, adică prima dată nu tre să mă întrebi dacă cred în dumnezeu?  deja ai plecat pe ideea că-s credincioasă, de ce are toată lumea impresia că trebuie să crezi în asta, sau poate eram de altă religie și mă jigneai profund când îmi ziceai de dumnezeul vostru, era frumos? tu de ce crezi în dumnezeu, ți s-a arătat, dovedit, te păcălești, ai un argument pentru?
Zic l-aș întreba de ce-i malefic și sadic.
Ăla zice malefic și sadic? Hum.
Gândesc că ce hum, frate? ție nu ți se pare că-și bate joc ca-n bancurile proaste și n-ai senzația că râde de tine când ești tu ăla din bancu' prost care nu se mai termină și nu înțelegi ce cauți acolo, crecă de-aia se și zguduie ceru' când plouă, că râde sadicu' ăla.
Nu mai zic nimic.

Întrebarea 3. O întrebare la care n-ați găsit răspuns?
Zic despre ce?
Ăla zice despre orice.
Gândesc că lol, nu mai folosi cuvântu' ăsta, că-i periculos, să-i zic ceva de sex? ah, nu, nu pot, ar fi ciudat. la ce n-am găsit eu răspuns? ce-mi place dunărea seara. nu pot să-l întreb de maică-mea, nici de dumnezeu' lui, săracu', n-are niciun răspuns pentru întrebările mele, tăcere penibilă.
Zic de ce suntem atât de închiși și înapoiați la minte?
Ăla zice ai fost și în alte orașe, ai văzut cum sunt alți oameni?
Gândesc că nu, frate, am cunoscut doar gălățeni, am trăit în peșteră.
Zic da, normal, sunt peste tot așa.
Ăla zice ai fost și-n vest?
Gândesc pfoa, ce mă seci, de parcă m-ai întrebat de fiecare om în parte, ziceam așa, în mare, o părere, în lumea ta frumoasă nu e nimeni închis și înapoiat la minte? treci peste.
Zic nu, n-am fost, bine, poate ăia sunt mai ok, da' vorbesc de ăștia închiși la minte.
Ăla zice închiși și înapoiați din ce punct de vedere?
Gândesc ce căcat nu înțelegi din asta, ce să-ți explic mai mult de atât, n-ai cum să nu te prinzi de ce vreau să zic aici.
Zic închiși la...minte, habar n-am, nu acceptăm lucruri, ne doare de viața altuia și când auzi de ce face cu viața lui nu reușești s-accepți, de ce ne privește ce fac ceilalți dacă tot vorbim rău după, uite de exemplu relațiile homosexuale sau aleger
Ăla nu mă lasă să termin și zice homosexuale, aha, deci chestii noi.
Gândesc bă, nu-s chiar noi, da' mă rog.
Zic da, chestii noi.

Întrebarea 4. Ce teme vreți să abordați la întâlnirile cu voluntari?
Gândesc că alta? ai zis că erau 3, nu joci corect, deja nu mai pot să mă uit  în ochii tăi, mă uit la cer, nu știu, pana mea, oricum plec, nu particip, ceva de tineri.
Prietena mea zice arte.
Ăla zice arte, bun, avem cursuri de chitară, muzică.
Gândesc că omule, sunt movă-n cap și am pe tricou chestii cusute de mine, de ce crezi c-aș fi vreodată la muzică?
Zic nu, am fost la pict

Ăla nu mă lasă să termin, ne ia numele și mail-urile, mă gândesc că ce brânză faci tu cu ele, nu vreau să ți le dau, i le dau până la urmă, ne invită la un concert și la o discuție mai largă, mă gândesc că da, mă, ok, nu venim, lasă-ne, că vreau și eu să plec acasă, să beau apă și să mă bag în pat.
Pleacă.

Și-apoi vine tipa asta cu băiatu' ei cu sindrom down și-l așează pe bancă. Ok. Doar că începe să ne lovească, să tragă de genți, să arunce cu sticle și să muște la propriu.
Gândesc că ce se întâmplă? e normal? copiii ăștia nu tre să fie lângă alți copii la fel, cu care se înțeleg? e ok să fii mamă și să-l lași să-i muște pe unii în oraș? de ce fac femeile asta, pe bune, chinui vieți, copilu' ăsta nu e fericit, nici tu, n-am cum să plec, nu e ok, n-aș da naștere niciodată unui copil bolnav, ești o femeie egoistă care voia neapărat un copil, în orice condiții, pana mea, îți face plăcere să-l vezi așa? nici măcar nu pari fericită, calmează-l și tu puțin dacă tot ești aici, că pe mine m-ai lua la rost când i-aș spune să nu mai muște sau să lase geanta.
5 minute n-am scos o vorbă.

pampam.

5 comentarii:

  1. Și uite-așa .. când cineva îți cere un deget, de regulă încearcă să-ți ia mâna toată, iar pe cine ... dar mai bine nu, că e păcat.
    Măi, dar voi nu știți să băgați o minciună și să o luați la fugă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bă, mă simțeam prost să plec și de lângă plodu' ăla, și de lângă ăla cu întrebări, nu știu. ar fi fost și mai ciudat
      :)) tu și păcatele, te-ai găsit

      Ștergere
  2. De obicei astia cu intebarile is cam bulangii (cu sensul asta:)) : neserios, cu intentii ascunse, mincinos, nu cu sensul de homosexuali). Data viitoare, daca te decizi sa le raspunzi, le spui din prima ca n-ai mult timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da? sună pervers. reușesc mai mereu să pară ok și amabili (se nasc pentru asta) și mna, hai să răspund, că n-are ce strica.

      Ștergere
  3. Nu sunt nici eu de acord cu atitudinea mamicii, de a lasa copilul sa se manifeste asa, cat despre alegerea de a-i da nasterea, vreau sa mentionez ca la analizele de rutina nu se poate depista antenatal sindromul down, ci doar prin analize speciale care nu sunt efectuate de toata lumea.
    Cat desbre baiatul cu intrebarile... eu zic ca astfel de persoane trebuiesc evitate, pot sa spun ca tu ai dat de unul civilizat, eu am avut cateva experiente care ma fac sa fug cand mai vad astfel de persoane.
    Seara faina!

    RăspundețiȘtergere