Pagini

18 aug. 2014

Nu putem să fim toți domnișoare

Acum vreo 3 săptămâni coboram la un popas să fumez. Proaspăt rasă-s cap, cu teniși la fustă și 3 perechi de cercei în ureche. Da' așa arăt eu în cel mai normal mod posibil, uneori uit de ce se uită oamenii limitați insistent la mine, dar apoi sunt ceva de genu' oh, georgiana, n-ai păr și ești movă, e ok, și râd. Numai că acum era un maxi taxi întreg care se holba evident dreaptă, stângă, față, spate, cap, picioare, a trebuit să ocolesc mașina și să fumez undeva după, în partea opusă, mai aveam puțin și luam popasu' în stradă, printre camioane și praf.
Toată copilăria mea am avut neamurile babe care mi-au zis continuu că domnișoarele poartă roz, merg drepte și nu poartă adidași vara.
Și-acu sunt femininele astea care cred c-au inventat feminitatea și că dacă nu ești ca ele, atunci nu ești bine.

Ieși în bar. Ești o boschetară. Ieși în bar noaptea. Dublă boschetară. Ce să caute o fată într-un bar care nu e nici jumate dintr-o cafenea elegantă sau dintr-un club fițos cu baie de șampanie la 12 noaptea, ploaie de șervețele, canapele scumpe, muzică ieftină și boxe cu animatori, în care o noapte costă cât 2 săptămâni de viață? N-are ce să caute. Doar n-o să-ți iei ceva lejer pe tine, niște țigări de la colț, o bere și-o să stai la povești cu cine vrei tu într-un loc modest. Doar n-o să te duci la un concert în aer liber unde stai cu paharu' de bere în mână. Doar n-o să uiți că fetele trebuie să rămână mereu niște domnișoare cu ținută.
Și stai, că mai bei și bere. Boschetară. Bei bere cot la cot cu tipii. Dublă boschetară. Bei bere doar cu fetele. Niște boschetare toate. Ce să caute o fată la bere cu băieții? Cum poți tu, ca fată să bei bere? E împotriva firii și naturii. Fetele beau vin scump că așa știu că se bea când faci sex și apă cu lămâie care face cât 2 beri, că apa nu face burtă. O carafă întreagă, cam cât ar bea și-o vacă.
De-aia a venit un moș la mine, în timp ce-și plimba câinele, să țipe că nu ți-ar fi rușine că ești fată și bei bere, aruncă berea sau chem poliția. N-am știut dacă să râd încet sau să râd tare.
Și mai și fumezi țigări la bucată de la colț, că ai ghinionu' să nu-ți ia maică-ta pachete de la 15 ani. Boschetară săracă și tristă. Kentu' la bucată nici nu e același cu ăla din pachet. Ăsta la bucată e special scos pentru boschetare. De fapt, domnișoarele nici nu fumează de-astea, domnișoarele au auzit că slim-urile cool la cafea sunt ok.

Ai fost măcar o dată-n vamă și ți s-a părut ok. Boschetară maximă. Ce să caute o fată în locul boschetărelii maxime? Sigur faci sex pe 10 lei cu alt boschetar într-un cort infect, ca să-ți iei o bere, un cui la poștă sau o noapte de cazare la cort. Și oricum, crecă adormi în comă pe plaja aia jegoasă unde adorm toți ratații alcoolici și drogați. Ar merita legați de calorifer, gunoaiele societății, nu fac nimic bun pe lume, niște neînțeleși. O fată n-ar trebui să calce în locul ăla (ăsta e chiar un citat), poate ți se rupe o unghie, îți stă în gât nisipu' sau poate pleci băiat, te corup ăia, cine știe.

Prietenul tău nu e epilat complet, prost pensat, cocalar țăran cu păr excitat în cap, n-are nici mușchi lucrați la refuz, chiloți de firmă și mulți bani. Un aurolac. Crecă mai poartă și plete de fată sau e un nespălat cu barbă. Nu vă alintați scârbos, nu-ți declară versuri din manele, nu vă faceți cadouri mari, în loc de 100 de trandafiri primești o petală, sunteți simpli, împreună și împărțiți mai multe decât sexul. Boschetari. Mai ascultați și muzică din aia de satane și vă împărțiți nota în bar.
Și tu ești rasă-n cap. Boschetară anti feminină. Cum stă un tip cu tine? Fetele au păr în cap. Uneori lung și nespălat, mă rad eu mai des decât se spală unele, dar contează că au păr și asta le face fete.

Și să vezi că porți bocanci la fustă, chestii de la tipi și skateri la 40 de grade. Ai și haine nașpa, nimic kitschos sau la fel cu oile la modă, nu știi să te îmbraci clar. Marilyn Monroe era brusc urâtă, săracă și fără gust când a făcut pozele alea într-un sac de cartofi, vai de capu' ei, crecă nu mai avea bani de haine. Și după cum arăți, ai și vreun tatuaj din ăla ca pușcăriașii, numai pușcăriașii fac de-astea. A să te bată dumnezo că-ți bați tu joc de corpu' tău. Tu ești o domnișoară. Nu-ți permiți. Și sigur vorbești urât, înjuri ca bărbații, așa vorbește o fată? Boschetară vulgară. Ți se vede educația de-acasă și feminitatea din părți.
Fetele nu tre să înjure, înjurăturile-s pentru băieți (ăsta e alt citat).

pampam.

11 comentarii:

  1. Hai că te-a certat rău, cine te-a certat. Lasă, că dacă nu te-apuci de tras pe nas, peste puțin timp pun pariu c-o să fii o tipă model. ("... o cheamă Coco Chanel!")

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e vorba de certat. e vorba de ploadele astea care cred că s-au născut direct femei și fac generalizări de căcat
      :))model în ce? în cum să nu fii un model

      Ștergere
    2. Era să zic nevastă de succes. De aia bună la orice ... în societate, în familie, în ... :-)

      Ștergere
    3. :)))n-ai treabă. bine că n-ai zis, nu te-ai crede nici tu
      să nu uit, la mulți ani, bă. bătrânețe fericită

      Ștergere
    4. Mulțumesc, Joe! Rămân dator cu berea aia, că tot e motiv de gâlceavă. Hai, că deja mă ia cu durerea de șale ...

      Ștergere
    5. pe mine mă dor șalele de la 16. e ok

      Ștergere
    6. E clar. :-)
      Amândoi suntem niște mincinoși.

      Ștergere
  2. mda, deci îs boschetară :))) așa că, tre' să boschetărim berea aia cât mai curând!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ți-am zis eu că ne vedem când vrei tu, hum? nu ți-am zis? tu nu, batman, batman

      Ștergere
  3. mosul era, cred, un admirator latent al stilului tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mă speria, e deja ceva grav la mine dacă atrag moși. chiar și latent.

      Ștergere