Pagini

21 sept. 2014

Când nu mai vrei oameni, poți să-ți iei mâțe, câini, urși sau elefanți

Nu zice nimeni că o să dai doar peste oameni mișto toată viața ta. Sau dacă nu mișto,  măcar ok. Acceptabili. Suportabili. Poate vrei tu să-i faci să pară așa pe toți, pentru că ești un pașnic iubitor și binevoitor de oameni, care încearcă să vadă părțile lor bune mai mult decât alea rele. Asta nu înseamnă că sunt toți ceva foarte bun sau perfect și că n-o să ai momente în care vrei să fii în propria ta peșteră.

Așa că vine o zi când o să ieși dimineața din casă și-o să vezi un moș care-și face labă fix în fața ta. Frenetic. La modul evident și implicat maxim. O să-și dea drumul pe o mașină și poate mașina aia o să fie a ta într-o zi. Sau până-ți iei tu mașină se mai naște alt moș care  abia așteaptă să se bucure pe ea. Poți chiar să crezi c-ai ajutat pe cineva să fie fericit și karma ta o să fie bună. O să-l ocolești și-o să te fluiere un moș pedofil, un muncitor la canal care nu muncește, dar strigă după fete, un țăran la volan sau un țăran de la piață. Pentru că tu ești tipă și ei au penis, tu ești vulgară dacă faci asta, ei sunt bărbați.

O să ajungi la muncă nu ca să-ți faci prieteni, ci ca să-ți faci bani de mâncare, bere, păcatele dubioase pe care ți le întreții cu plăcere și să numeri jumătățile de oră până pleci sau săptămânile de lucru până la salariu. Pentru că nu, nu lucrezi cu niște oameni cu care te potrivești infinit și nu, nu lucrezi încă acolo unde visezi. De aia colegii tăi de muncă (care sunt mai plictisitori când vorbesc despre cum au dat cu aspiratorul aseară decât minutele în care aștepți autobuzul să plece de la capăt și nu mai pleacă) te vor crede un antisocial serios și urâcios care nu vrea să fie prieten cu ei. Nu e pentru că oameni diferiți, vieți diferite, mai bine rămânem doar la formalități. E pentru că ești antisocial și nu vrei să zici cum ai făcut carne prăjită aseară. Că pentru asta te trezești să muncești la 8. Dacă mai lucrezi și cu public, atunci o să existe câte-un nerv mort pe viață pentru fiecare om care crede că datoria ta e să suporți idioțeniile lui.

Probabil că pe drum acasă o să vezi pe unu' care seamănă super mult cu tipu' ăla de când aveai 17 ani de mimoză îndrăgostită și te-ai dus la el  acasă să sex sau ceva, voi știți, că a ieșit atât de prost încât nici nu știi ce-a fost aia, ce-o fi fost în capul tău, așa c-ai plecat și ți-a mai luat vreun an, câteva crize la telefon și ore de filme romantice să treci peste făt-frumos. Și de la asta ajungi iar în faza în care rememorezi toate episoadele penibile și porcăriile cu toți dubioșii de care fugi pe unde-apuci acum, care ți-au dat luna de pe cer, dar s-au blocat undeva pe drum, de fapt, pentru că luna prea mare, ei prea mici, cuvintele prea multe, faptele prea grele, prostiile multe, anii puțini, oamenii mișto au și momente de căcat.

Acasă o să te enerveze un prieten, că nici ăștia nu-s mereu întregi la cap, ai tăi, neamurile pisăloage, administratora cu banii pentru întreținere sau vecinii, pentru că unii dintre ei se nasc pentru asta, vânzătoarea aia ceaușistă sau cineva de la martorii lui iehova, care nu te lasă până nu-ți dau viața lor perfectă.
Într-un final, o să ajungi la concluzia că există oameni care în loc să devină mai mișto în timp, după ce i-ai cunoscut, devin mai nașpa. Așa că luați-vă mâțe, câini, urși, elefanți, ce prindeți. Că astea nu fac nici labă, nu te plictisesc la muncă și nu te fac să fii antisocial, poate-ți omoară nervii, dar te dreg după, nu tre să vă ocoliți după episoade eșuate și chiar dacă te enervează, știu când să tacă ca să vă calmați, nu-ți bat pereții și creierii capului și n-o să țină neapărat să fii unul de-al lor.

Ideea era că mi-aș fi luat eu un elefant, da' mâța e un început.

pampam.

4 comentarii:

  1. Joe, cum de dai tu numai peste ciudați d-ăștia?
    Eu m-am simțit bine când nu am mai avut mâța mea. Nu că nu aș fi ținut la ea, dar și animalele astea au dreptul la libertate de mișcare, nu la o stare de semi-bibelou. Apucă-te de sport, așa măcar trece timpul altfel. Cât despre mângâiat animale, mai bine găsești altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bă. nu știu, dar chiar cred că-i atrag pe ciudați cumva. nu mă prind de ce
      plus că să-mi zici să m-apuc de sport e o crimă:)) și cu renunțatul la mângâiat la fel, weirdo. nu pot să le fac pe niciuna. nici nu vreau, de fapt

      Ștergere