Pagini

12 ian. 2015

101 întrebări retarde (2)

Primele 10 aici.

11. Cum poți tu, ca fată, să-ți iei haine de la tipi?
C-atunci când ești fată, straight, ți-ai găsit un tip și-o dai pe romantisme din astea cu pisi mi-a dat cămașa, tricoul, hanoracul, geaca lui, o să le port până-mi intră-n piele, atunci nu mai e dubios că ai haine de tipi în care probabil arăți și bine, mai bine decât în haine de la fete. Că pisi nu e și el tip sau nu poartă haine masculine, e ceva fată sub acoperire și nu te simți incomod sau ciudat.
Sau c-atunci când ești fată și scrollezi pe facebook, tumblr sau pinterest și vezi pe altele în cămăși de bărbat sau blugi de bărbat sau tricouri lălâi de bărbat sau geci de motor de bărbat și zici wai, ce sexi îi tipa asta așa cu puțin aer masculin, wai, vreau și eu să-mi stea așa bine, wai, nu e tot aia, nu-s tot haine de la tipi. Nu, frate. Atunci, de fapt, tipii se îmbracă de la fete.
C-atunci când intri la fete și găsești niște chestii  foarte urâte, fără măsura ta sau care nu merită banii, dar găsești la tipi ceva foarte mișto, care nu te face să arăți ca un bărbat total, tu alegi chestiile foarte urâte și care nu merită banii. Pentru că ori nu știi, nu vrei sau nu poți să porți așa ceva, ori te doare mai mult de etichete, oameni și criteriile tale superficiale și cu ochi de căluț, ceea ce, în toate cazurile, e trist.

12. Nu ți-e rușine ție, ca fată, să bei bere?
Că parcă fetele au gât, burți și stomac diferite, care înghit și suportă doar apă, cafea și vreun cocktail din ceva chestii cu nume dubioase de care oricum n-ai auzit mare lucru în viața ta de tipă băutoare. Orice, numai bere nu. Berea e amară și e de bărbarți. Nu se cade. Scade din feminitate. Te transformă într-un unsuros din ăla cu maieu transpirat și tatuaje pe mâini, pervers și mârlan, care râgâie fără rușine din stațiile de benzinărie de pe la marginea Americii. Fix ca-n filme. Nu știți voi, astea care beți bere, dar în băuturile alea colorate și sofisticate pun prăfulețe de 3xfemeie. De-asta o iau cu mintea pe câmpii femeile, uneori. Unele de la bere, și restul de la prăfulețe. Să iei de 3xfemeie e ceva. Te supraîncarcă. Nici femeia nu mai poate să-și ducă propria feminitate-n spate.

13. De ce nu aștepți să se mai încălzească ca să te tunzi?
Din același motiv pentru care n-aștepți dimineața să te speli pe dinți, că te speli și seara, n-aștepți duminica să faci baie, că te speli și-n timpul săptămânii, n-aștepți să-ți găsești pe cineva ca să te epilezi, n-aștepți să se facă vară ca să transpiri și să slăbești, că ești grasă și iarna și începi un regim din iarnă, fără să te gândești c-o să-ți fie mai frig. Din același motiv pentru care faci restul lucrurilor necesare atunci, pe moment, nu în funcție de zi, anotimp sau oră.

14. E duminică azi, de ce coși? De ce speli? De ce faci ceva?
Trecând peste șocul că asta a venit de la un om de 19 ani păcătos, și peste faptul că încă nu mi-a intrat acul în deget și n-am avut hemoragie cu organe pe-afară de la asta în nicio duminică, dacă ăsta ar fi singurul păcat, atunci am purta toți aripi albe și pufoase în spate, peste care ne-am arunca și ne-am simți ca în rai. Noi am fi raiul. Abia atunci, dacă mi-ai zice că rămân fără pene, aș putea crede că dacă cos, fac baie sau spăl duminica sunt o mica păcătoasă care arde-n flăcări și fără aripi, și că dumnezeu a inventat un păcat doar ca să aibă ce să-ți zică nașpa când se plictisește. Momentan, dacă există sau pentru cei care cred că există, mi se pare că n-are avea motiv să se plictisească. Totuși, până când rămânem la un singur păcat capital-cusutul, o să mă preocup de restul păcatelor mele, cum ar fi să mă tund și să beau bere.
În cazul în care ne cresc totuși aripi, aveți grijă să nu fie aripi de tipi.

15. Cum poți să pierzi un an acasă?
De obicei, dacă ești în situația asta, vezi nu te-ai dus direct la facultă după liceu din diferite motive, un țăran de oraș, un student care abia dă pe la facultate, cineva care tine la teoriile alea despre moralitate sau cineva care nici n-a făcut studii superioare îți va zice asta.
Ignoră-i. Probabil ultima data când și-au văzut de viața lor a fost acum mulți ani când era interesantă.
Nu te apuca niciodată să le explici că nu pierzi niciun an, cauzele, efectele, poveștile, e timp și loc sub soare pentru toate și ce mai ai tu. Unu, că nu înțeleg. Doi, că nu vor să înțeleagă. Trei, că ăia sunt și n-ai ce le face. Există omul care înțelege că pentru tine nu e un an pierdut și există omul care nu înțelege. Tu ești un ratat pentru ei, și ei sunt unii cu păreri care nu contează pentru tine. Poți să trăiești cu asta mult timp de-acum încolo, e ok. O să termini tu facultatea și ei tot vor crede c-ai pierdut un an. Pentru că tipare, etichete și alte prostii.

pampam.

4 comentarii:

  1. întrebarea 13 e la fel de stupidă ca tipele care își lasă părul să crească vreo 2-3 ani DOAR ca să-și poată prinde, peste coc și sarmale, coronița înflorată+broboada aia din voal în ziua magnifică, mirifică și fantastică a nunții. după care, a doua zi, înainte să plece în luna de miere, se tund cât mai scurt. că de fapt nu le place părul lung deloc și abia așteptau nunta să se poată tunde după :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce căcat? lol. există așa ceva în realitate?
      femeile astea...mai bine nu mai porți broboade. sau mai bine nu te mai căsătorești

      Ștergere
  2. asta cu berea nu exista. la cluj cel putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine, mă. la voi la cluj e altă lume, nu se pune

      Ștergere