17 feb. 2015

0,1 la sută grăsime. Și slabele plâng câteodată

Am pofte multe, dese, câteodată simple, câteodată nici nu știu să la fac sau să le explic, la orice oră și grave, în sensul că iese urât dacă nu se întâmplă. Plâng, mă umflu balon și mor. Dac-aș fi fost grasă și m-aș fi abținut, atunci aș fi murit în primii ani de viață. Dar m-am născut un struț fericit și, la cât de mult mă îngraș sau la cât de mult vreau o sarcină care mă îngrașă, o să mor la fel. Slăbănoaga aia din glumele cu scobitoarea sau umbrela la restaurant și schiloada aia din lumânările aprinse la biserică ale tipelor care n-au cum să-și facă absolut toate poftele din motive de greutate, ore și diete. Subiectul înjurăturilor. Oaia neagră. De parcă ar fi vina mea. E ok, e bine să refulați.

Grasele mi-ar spune mereu struțule, nu te mai plânge, ești o slabă, toată lumea e a ta, poți să faci, să porți și să mânci ce vrei, când vrei, cum vrei. Ce viață mișto, ce n-aș da și eu să. Pe noi nu ne place nimeni. Noi suntem cele marginalizate. E planeta plină de ispite. Uită-te puțin la noi, nu mai știm ce să facem. Parcă vor alții să rămânem grase. Așa că struțule, nu te mai plânge. N-ai dreptul.
E placa a doua, că prima e aia cu să mori, să leșini, să te îngrași, schelețel! Și le aud pe ambele des.
Să ne înțelegem că n-am o problemă cu toți oamenii grași, și dovadă sunt ăștia cu care umblu, vorbesc sau pe care-i iubesc. Mai degrabă unii grași au ceva cu mine.

Și totuși. Există anumite perioade din viața scobitorilor când tre să se îngrașe, și nu se pot îngrășa cu 0,1 la sută grăsime. Dar ce să vezi.

Poftesc orez cu lapte seara . Grav. Cobor la alea 3 mega image-uri de la bloc după lapte, mă duc la raftu' cu lactate, întind mâna și rămân un struț prost. Pe toate cutiile, sticlele și borcanele de lapte scrie 1,5 la sută grăsime. Sau 1,3, 1,8, ceva. Ca și cum ai face orez cu lapte în apă, dar măcar apa nu se face o zeamă de borș albicioasă cu ceva petic de lapte diluat pe deasupra, ca gheața plutind pe ocean la topire, cum se face laptele cu 1,5 la sută grăsime când îl fierbi.
Zic bă, se întâmplă, a făcut toată lumea orez cu lapte azi, mă întorc mâine dimineață. Poate nu mor.
Dimineață rafturile abia umplute cu marfă nouă, baxuri abia desfăcute, my precious, îmi lucesc ochii. Pe toate cutiile de lapte scrie 1,5 la sută grăsime. Bă, ce naiba, ori îs chioară, ori e revoluție și s-au adunat toți struții din lume și-au luat tot laptele mai gras, ori, ia uite, oamenii chiar se gândesc la grăsuțe și au grijă de ele și le dau variante și le fac viața mai ușoară. Bine, nu la grăsuțe, la alții, în general. Mai buni, mai sănătoși, mai curați. Ce drăguț. Și laptele normal care se fierbe?
Mă întorc resemnată și plâng în interior. Singurul motiv pentru care încă trăiesc e c-am avut niște colege de apartament cu rezerve de lapte gras.
Să mai zic că episodul s-a repetat și-n dimineața în care am rămas fără lapte pentru cereale, adică primul fel de dmineață fără de care viața e pustiu?

Rămân fără iaurt. Al doilea fel de dimineață. Cobor la alea 3 mega image-uri de la bloc după iaurt, mă duc la lactate, întind mâna, rămân proastă. Pe toate paharele de iaurt, și alea mici, și alea mari, și alea ieftine, și alea scumpe, scrie 1,5 la sută grăsime. Pe unele din ele scrie chiar 0,1 la sută grăsime. Pe unele din ele scrie chiar pentru dietă. Iaurtul din ele strigă ia-mă pe mine, eu sunt mai slab, ba nu, ia-mă pe mine, eu sunt și mai slab. Înțeleg mesajul, nimeni nu se mai gândește la viața struților care nu țin dietă, mă resemnez din nou și plâng în interior.

Mă  gândesc că poate se trage de la mega image, poate scot și ei ceva imagine de supermarket căruia îi pasă din toată chestia, na. Mă duc în auchan. În auchan nu există doar 2 rafturi cu iaurt, există un culoar luuung cu frigidere pline de iaurt, 10 rafturi, 20, 50, infinit, pe care scrie 0,1 grăsime, dietetic.
Culoarul următor e cu iaurt dietetic, dar de băut. Și următorul e cu iaurt cu tot cu cereale. Dietetic.
Auchan e nirvana păhărelelor și sticlelor și borcanelor cu chestii dietetice în ele.
Să mai zic de cele 10 feluri de cereale seci care te fac slim, frumos și sănătos, 10 feluri de pâine neagră, pâine neagră cu semințe, pâine neagră cu fulgi, pâine neagră cu pâine neagră, cele 10 feluri de brânză slabă, brânză fără brânză, cele 10 feluri de 0 la sută grăsimi pentru regimul de slăbuți sau e ok? Și de faptul că până și la kfc, mc.donalds și turkish shaorma au meniuri doar cu salate?

Să mai zică cineva acum că e mișto să fii struț.

pampam.

2 comentarii:

 1. Geo, ai grijă cum îţi arzi caloriile, ca să nu iei foc. N-ai ce face, tre' să mergi cu valul acum, iar dacă vrei să te-ngraşi ori mergi la bunica, ori îţi cauţi iaurt grecesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. *glumă perversă cu i.m on fire*
   tu ș prietenii mei cu bani ce vă mai place iaurtul grecesc

   Ștergere