Pagini

14 feb. 2015

Fifty shades of sado-maso

În prima ordine de idei, după 4 ani de blog care se fac azi, simt nevoia să zic 3 chestii.
90 la sută din oamenii cu care-mi petrec timpul sunt mișto (sau de calitate, pentru intelectuali), iar pe unii din ei i-am cunoscut bloguind, iar asta e minunat.
După 4 ani de blog încă scriu cu greșeli. Ne-am obișnuit cu toții, cred.
Nu vă înecați în zahăr și inimioare, și nici nu dați prea mulți bani pe astea, ca să puteți să rămâneți în viață, ca să plătiți net-ul, ca să mă citiți.

În a doua ordine de idei.
Nu c-aș avea ceva cu copiii și c-aș fi eu foarte mișto. E sf. valentin și-aveam nevoie de-o postare.

Ce făceam eu la 12-14 ani- eram fascinată de primii mei ani la arte, pictam frumos pești multicolori, făceam pișu pe mine la ora de mate, că eram proastă la mate, nu știam să-mi fac toate temele, și parcă mă simțea profu exact când mă prefăceam relaxată, citeam chestii bune ca să iau 10 la română, trăiam drame interioare și mă îndrăgosteam prostește.
Acum ies la o vorbă cu proful pentru care pictam pești, mi-e dor de proful de la ora de mate, deși nu mai fac mate deloc, citesc și fără să caut un 10 la română, meditez pentru dramele interioare și m-am prins cum să aleg oameni de calitate. Toate la timpul lor.
Știam, totuși, că nu barza aduce copiii., dar chiar nu mi se părea fascinant să încerc să-i fac.
Ce fac fetele de 12-14 ani acum- se duc pe 14 februarie să vadă fifty shades of grey.
Dar înțeleg asta. Nu mă afectează direct, gusturi diferite, timpuri diferite, filme diferite, ideologii diferite și fiecare cu barza lui.

Pe ce dădeam eu banii la 12-14 ani- cărți de la Jurnalul Național, reviste cu benzi desenate, bilete la autobuz, mâncare la școală și culori tempera, naiba să le ia, că erau și scumpe, și proaste, și se terminau și repede.
Pe ce dau banii fetele la 12-14 ani- bilete la fifty shades of grey.
O înțeleg și pe-asta, nu mă afectează direct, banii lor, timpul lor, plăcerile lor, că mă gândesc că așa cum dau eu banii inutil pe țigări, sacoșe de dulciuri și infinite perechi de cercei, inele și altele, așa dau fetele astea banii la filme 15+.

Ce făcea comisia vieții acum ceva timp când a apărut Nymphomaniac- îl interzicea în cinematografe. Nici măcar 18+. Sau AP. În condițiile în care ideea filmului nu era doar sex, penis au și tații, bunicii, unchii și prietenii tăi, înveți despre la orele de anatomie, puteai să afli de 10 ori mai multe chestii decât afli din shades (chestii care nu au legătură cu sexul, posesia, dominarea), și, în principal, povestea era foarte mișto, genul ăla care poate-ți dă o revelație, poate nu-ți dă, dar știi măcar c-ai văzut ceva bun. Tre să fii prost să vezi doar vulgaritatea din film și să te dai pudibond din cauza unor lucruri pe care le faci și tu la tine acasă, dar da, l-au interzis.
Ce face comisia vieții acum că apare shades- îl bagă în cinematografe de ziua îndrăgostiților cu 15+. Ca să te duci cu prietenul tău de 14 ani să vedeți cum puteți să vă jucați în cutia cu nisip. Ca să poți să vezi cum o mică virgină neinițiată îl găsește pe posedatu ăsta de sex sado maso, vulpoiul din poveste, și se lasă ea controlată de el cu vătraiu pe spate și eșarfa-n gură. Ce să vrei mai mult la 13 ani decât, cum am auzit-o eu pe ploada asta, să fii controlată de un grey viril, masculin și intimidant.
Plus că e urât și n-are barbă.
Pe-asta n-o înțeleg.

Mă doare-n fix de ce fac plozii la 14 ani, că oricum n-ajung ăștia să-mi plătească pensie. Comparam de dragul scrisului. Mai multe filme de-astea, mai multe ploade perverse pentru toți dubioșii obsedați de ploade perverse pe care i-am cunoscut. Așa să-i ajute planetele. E bine. E o generație deschisă la minte și la altele, iar asta nu e una din problemele mele.
Dar de Nymphomaniac mă doare, pentru că nu se compară. Și pentru că cinemaul e făcut pentru filme, nu pentru încercări de-astea soft-glamour-bdsm, dar, mai ales, comerciale.

pampam.

6 comentarii:

  1. Super articol! Daca as face eu comparatie cu ce faceam la 12-14 ani probabil ca ai crede ca vin de pe alta planeta. Diferenta de mod de viata este uluitoare. Nu stiu de ce scade varsta de maturizare sexuala a generatiilor si cine are interesul sa intretina chestia asta, adica manipularea unor minti neformate, prin sex.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ah, e ok, că mie-mi place să aud povești de demult sau foarte demult.
      și vârsta scade probabil pentru că se promovează mai mult acum chestia asta cu sex and stuff, cum ai zis, curiozitate mai mare, you know.

      Ștergere
  2. Măi, măi, măi, cum a început totul de Ziua asta minunată! ... Aoleu, că eu nu am văzut niciunul din filmele astea două - şi ce mă fac?! Că dacă mă-ntrebi pe mine acuma nu am auzit decât de Sasha Grey, că eu credeam că are legătură cu ea. ... Da' poate le-oi vedea pe amândouă.
    Altfel, Geo, de dragul scrisului, să te inspire ... zoroastrele!

    RăspundețiȘtergere
  3. zoroastre, wtf is zoroastre?
    decât să te uiți la shades, mai bine îți faci timp de ambele părți din nymphomaniac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) Planete, astre ... "zoroastre'. Normal că nu există decât dacă inventezi termenul ăsta sau faci un joc de cuvinte, ca în cazul de faţă (ai auzit de Zoroastru?)
      Hai că o să caut Nymphomaniac; merg pe mâna ta.

      Ștergere
    2. știam eu, m-am gândit la planete
      să-mi zici după cum e

      Ștergere