Pagini

13 apr. 2015

5 semne că prietenii tăi sunt de căcat

1. Uită de tine
Vă știți de 100 de ani, dar uită de tine. Serios. Ca atunci când uiți să dai de mâncare la pești și mor. Sau ca atunci când ai ieșit cu maică-ta și te-a uitat în parc. Doar că acum e la modul ăla cheesy de te trezești dimineața să vezi mesajele, apelurile și glumele de interior de la ei, dar ai mesaje de la orange, echipa facebook, spam-ul de la mail și restul oamenilor care nu te interesează.

Mergeți să petreceți undeva unde nu știți multă lume, dar până dimineață, prietenul tău a uitat cine ești și unde te-a lăsat ultima oară. E ocupat să cunoască oamenii mișto de-acolo. Îi zici să-ți ia o pâine, dacă tot stați împreună și coboară până la magazinul cu pâine. Se întoarce cu una singură, iar aia e neagră, dietetică, și cu 3 feluri de semințe pentru cai. Fix ce nu-ți place. Ți-ai uitat cheia, dar ai prieteni faini pe care te poți baza să-ți deschidă, dacă stai cu ei, sau să-ți țină de urât, dacă nu. Teoretic, ajung în 10 minute. Practic, într-o oră, c-au stat să-și termine berea și s-au luat cu altceva. De ziua ta îți iau filmul, deși tu citești întâi cartea. Comandă mâncare cu ouă sau lapte, deși tu ai intoleranță la lapte sau ești alergic la ouă din naștere și ultima dată te-au dus chiar ei la spital. Ți-a murit câinele, ai divorțat recent sau te-a lovit cineva cu mașina. Te sună fix când ai adoptat un adăpost de câini, te-ai căsătorit iar sau ești prieten cu ăla care te-a călcat.

Dacă absolut toți prietenii tăi fac asta, doar dă-i în căcat. Dacă 1, 2 sau 3 din 10 încă sunt acolo să-ți lase un mesaj, să-ți ia o pâine sau să-ți țină de urât, atunci fii fericit și pe restul de 7 doar dă-i în căcat.

2. Au o relație și e tot ce contează
Sigur știi prietenii ăia pentru care faptul că au o relație devine a opta minune a lumii și prima minune din viața lor. Omul care, față de tine, îi dă în plus sex (deși uneori e atât de prost, încât nu mai contează), devine o zeitate pentru care ar sacrifica râuri de miei. E aerul lor, e tot ce au, e tot ce au până nu mai e, c-atunci ajung din nou la prieteni. Adică la tine. Pauze-n relații, pauze-n prietenii, tot aia. Atât de căcat sunt.

Nu v-ați văzut de-un car de ani și deja ați vorbit să ieșiți a doua zi în barul vostru preferat. O să fie mișto și-o să vorbiți ca acum un car de ani. A doua zi, cu jumate de oră înainte te anunță că tre să iasă cu ratatul ăla pe care nici nu-l suporți. Sau. Te întreabă dacă ești de acord să vină la pachet. Sau. Te pune să aștepți puțin cât cere voie să iasă mâine cu un prieten. Aștepți juma de zi și răspunsul e că au ceva de făcut împreună. Sau. Nu-ți mai răspunde deloc și atunci știi că ai cu un prieten mai puțin, pentru că relațiile cer timp, și nu mai rămâne ceva și pentru tine.
De vorbit nici nu se pune problema. Dimineața vorbesc între ei de bună dimineața, la prânz de poftă bună și seara de pisi, să visezi frumos. Și-n cazul în care apucați să vorbiți și voi, atunci vorbiți tot despre ei. E ca și cum ați fi un trio. Să vă întâlniți de 2 ori pe an că să afli că pisi nu-și spală șosetele, dar e  bine când vine cu flori, devine o chestie normală pentru tine. Și n-ar trebui.

3. Sunt niște dramatici plângăcioși care apar doar când vor să se plângă

De-aia te numesc ei prieten. Că ești un stâlp care nu trebuie să facă altceva decât să asculte mereu toate dramele, negativismele, tristăciunile, căcaturile lor puerile, neinteresante și repetitive de puberți. Ultima oară când ai vorbit cu un prieten din ăsta era crăciun și ați vorbit pentru că v-ați dat mesaje cu crăciun. Dar atât. Pentru că dacă dramă nu e, prietenie nu e. Nu puteți să vă spuneți bă, ce bine m-am trezit și ce mișto sunt planetele azi. Nu, vorbiți doar când fierbeți și dați pe-afară.
Se ceartă cu pisi de 5 ori pe zi din același motiv de la care s-au certat și ieri, și-acum o lună, tu trebuie să asculți de 5 ori asta. Și să dai de 5 ori din cap. Și să repeți de 5 ori un sfat. Asta fac stâlpii. Seara vor fi bine din nou și rolul tău de prieten se va încheia până data viitoare. Dacă i se termină hârtia la wc, trebuie să fii acolo. Dacă i-a intrat o muscă în ochi, trebuie să fii acolo. Doar să fii acolo mereu când e timpul dramelor. Să plângi cu și pentru prietenul tău, să nu obosești niciodată, poate să și mori între timp, el să nu știe, dar să faci cumva să te întorci la viață ca să-i asculți drama din nou și din nou. Când toată lumea va fi fericită, tu te vei trezi cu mesaje de la orange.

4. Sunt prieteni direct proporțional cu distanța

Dacă n-ar fi fost distanța, aș fi avut acum vreo 20 de prieteni din grădiniță, școală, liceu, tren, gară, muncă, ia-mă nene, baruri și restul locurilor în care-am ajuns și cunoscut oameni mai mult de 5 minute. Dar am foarte puțini, pentru că oamenii sunt dubioși și nu țin prietenii dacă nu dormiți în același pat. Nu le vine ușor să-ți zică bună într-un mesaj, dacă nu ți-l zic live. Le cade o mână să te sune. Se dizolvă fără acid dacă țin de-o prietenie fără să vă vedeți la față zilnic.
Prietenii ăia din liceu care nu mai vorbesc după. Colegul ăla ok de la muncă. Oamenii de la cămin sau gazdă. Oamenii cu care-ai schimbat numere în bar. Prietena cea mai bună din același oraș. Doar pleacă și tu undeva vreo lună, că sigur mai rămâi cu 20 de prieteni după. Așteaptă faculta. Așteaptă să termini faculta. Așteaptă să vă împărțiti în colțuri opuse. Așteaptă să n-aveți timp să respirați, că sigur mai rămâi cu 20 de prieteni după. Din 20, cam 15 deja au uitat de unde te știu. Pentru ei, o să fii ăla din agendă la care trimite aceeași urare de sărbători. Poate asta e ok. Dar dacă ai un prieten de 100 de ani, care e acolo numai când sunteți față în față, doar dă-l în căcat.

5. Au așteptări de la tine, iar ei nu oferă nimic.

Îți iei o ciocolată, și așteaptă o jumate cu poftă în ochi. Dar tu știi că nu poți să speri nici măcar la un cubuleț din ciocolata lui. Vrea întotdeauna să fii umărul pe care plânge și propriul său psiholog. Dar tu știi că nu poți să-i ceri asta lui. N-are timp, chef sau nu e născut pentru așa ceva. Ieșiți de fiecare dată când îți zice să ieșiți. Dar tu știi că atunci când ți se face poftă de bere și-o ieșeală, răspunsul va fi că afară plouă, chiar dacă e soare. Au încredere că-i ajuți cu un leu la supermarket, dar să le ceri 50 de bani e prea mult pentru ei. La tine e mereu da, la ei e mereu nu știu, stai să văd sau nu pot. Cu fiecare dată în care te-au ajutat, simți cum li se rupe o chestie din ei. E ok, nu li se rupe. E doar faptul că sunt ei nașpa, egoiști, și-i doare-n fix când ai tu nevoie de ceva, atât timp cât ei n-au nevoie de nimic de la tine. Doar dă-i în căcat. Chiar există oameni mai mișto de-atât.

pampam.


2 comentarii:

  1. Heya ! :3 Oh , doamne , doar ce ti-am gasit blogul *mint, o prietena mi l-a aratat, zicea ca si eu obisnuiam sa scriu asa * si , de la primele randuri citite , ti-am adorat felul de a scrie. Sincer, ma simteam cam naspa, dar postarile tale mi-au ridicat starea de spirit si deja rad ca o idioata :v . Multu` ! :"> Tine-o tot asa ! :3

    RăspundețiȘtergere