Pagini

20 iun. 2015

Feminismul e ok

Există lucruri pe care le auzi sau prin care treci ca tipă, și de care chiar n-ai nevoie în viață. De obicei, vin de la tipi care s-au născut cu ideea asta că au drept absolut asupra fetelor. Îi știm toți, ne-am săturat de ei. Mici sclave care tre să fie perverse când au ei chef, să facă mâncare când le e lor foame, să desfacă un bax de bere când le e lor sete, să le calce cămașa când pleacă la muncă și să le strângă chiloții, șosetele și farfuriile de la masă. Să le facă neapărat un băiat, să-i anunțe când începe meciul și să nu-i deranjeze când se joacă pe ps3. Să le-accepte fluierăturile, înjurăturile, palmele, violurile, abuzurile, căcaturile. Pentru că noi le cerem mereu. Purtăm fuste și nu facem fasole cu ciolan. N-a mers cu tine, alta la rând.
De ce-ai accepta așa ceva și de ce n-ai inventa o chestie care luptă împotriva ăstora. Adică feminismul. Cât nu ajunge într-o extremă în care alergăm în sânii goi și uităm de ce alergăm în sânii goi, feminismul e ok.

Nu-ți iei mașină ca să poți să oprești la semafor sau zebră și să le zici tipelor chestii care nu se rezumă doar la oh, julieta, ochii tăi frumoși. Să le zici, să le strigi, să le fluieri la modul ăla puțin flirtos și cu zâmbetul pe față. Și oricum, se strigă și se fluieră la vaci, oi sau căluți.
Nu ieși afară în gașca de țărani macho ca să tragi de mânecă fete, să le-analizezi evident ca pe stripteusele alea de le plătești ca să poți face asta, să le ridici fustele și să râzi de ele pentru că nu sunt idealul tău de frumusețe (care probabil e la fel de dubios ca ei).
Nu te caci pe tine la un loc de muncă unde ai colege de sex feminin, și nu-ți închipui că ești șef peste ele, femei slabe și în minoritate ce sunt, care n-ar trebui să munească și care-ar trebui să stea la cratiță. Pentru că există 5 feluri de șefi care vă bagă morcovi în fund la toți în același fel, oricum.
Nu termini relații și-apoi apari când ai chef în viața fostelor tale pe care-ai avut grijă să le faci de 2 lei ultima dată. Poate, poate capeți ceva.
Nu te naști tip ca să fii un zeu plin de tine, să faci un tipar care să te mulțumească cât ai nevoie și să crezi că fetele sunt acolo ca să sex veșnic și să fantezii cu mâncare și bere la infinit.

Nu e mișto să te stresezi că dacă ți se vede un centimetru de umăr gol, o bretea de sutien sau piciorul gol la 50 de grade în iulie, un nebun din ăsta plin de masculinitate o să zică că ți-ai cerut-o. Și nu e mișto să te gândești cu ce-ar fi bine să te îmbraci ca să poți să ieși din casă fără să atragi atenție de genul ăsta. Și nu e mișto să mergi și să-ți zici în minte stai să vezi că ăsta clar face ceva.
Nu fluier băieți pe stradă, nu le zic că-s foarte cocalari, țărani și urât tunși, nu mă opresc în fața lor ca o retardă, nu agăț pe facebook, nu fac nimic care să-i deranjeze. Dar nu e ca și cum contează.

pampam.

2 comentarii:

  1. Da; probabil că dacă ar fi mai multă civilizație și mai mult respect, feminismul sau misoginismul ar exista doar ca să dea un pic de culoare vieții. Așa se duc în extreme ca să se contrabalanseze și să dea impresia unui echilibru ... firav. Welcome home, I guess!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh well, oamenii și noțiunile lor diferite despre respect.
      thankies

      Ștergere