Pagini

23 apr. 2014

Fete (4)

Aș fi scris despre cum neamurile mi-au postat icoane cu sfinți cu mesaje de la mulți ani pe facebook, dar sufăr prea mult acum.

Nu cunosc vreo tipă complet întreagă la minte. Cunosc fete care fac noaptea planuri de răzbunare pentru foști și noile iubite ale foștilor, care-și imaginează că vor da peste un asiatic cu care vor avea familii închegate, care se îndrăgostesc la primul bună, care și-ar face harem, care fug cu iubitu' înainte să-și facă majoratul, care par a fi mereu la menstruație, care par a fi mereu la menopauză, isterice, posesive, bârfitoare, malefice, paranoice, cu priviri urâte, cu nasul pe sus, iubite, soții, mame, bunici.
Frumoase, lungi, talie de clepsidră, forme rubensiene, glezne feminine, apucături masculine, atente la detalii, fascinante, dar nebune.

De exemplu, eu. Singurii bărbați cărora le-aș putea vedea ciorapii aruncați în colțuri, întinde chiloții pe sârmă și potrivi ouăle prăjite dimineața, adică lucruri practice prin care casnicele își arată iubirea, absolut toți sunt trecuți de 35 de ani, unul stă să moară de bătrânețe și absolut niciunul nu știe de existența mea pe lume. Am înjurat pe lângă Despot și m-am chinuit să-i prind privirea la concerte, mă pregătesc să-l văd în vară pe Hugh Laurie, și Sean Penn vine în vise, da' astea nu se pun.
Foștii trebuiau să-și facă griji dacă nu cumva mi-l imaginez pe Johnny Depp în locul lor, iar următorii se vor obișnui să lase orice altceva pentru filmele lui Godard.

De exemplu, străbunică-mea care se băga noaptea sub pat și mânca vopsea verde din cutie. Era oarbă, dar asta nu-i scuza pentru gustul și consistența aia un pic groasă de vopsea verde pe care le simțea în gură. Plăcerea, în schimb, era.
De exemplu,  bunică-mea, să mă ierte, care a fost beată jumate din viața ei. Era chinuită și sărea din necaz în necaz, dar asta nu-i scuza pentru c-a murit din cauză de vas explodat de la alcool, conștientă că n-avea voie alcool. Plăcerea, în schimb, era.

De exemplu, istericele alea care-și trag iubiții de braț și-i sufocă cu atenție și pupici lipicioși când treci pe lângă. Pe modelu' nu parca, proprietate privată. În majoritatea cazurilor, astea-s niște tipe care vor să-ți dea peste nas, care se cred pline de încredere, au impresia că le iese,dar sunt, de fapt, încă câteva din rândul istericelor penibile, care au nevoie să le-atragă atenția tipilor când alte fete trec pe lângă ei.

De exemplu, crizatele alea care sunt veșnic mofturoase, nervoase și cu tendințe violente, de și-au găsit scuză în menstruație sau menopauză. N-ai să vezi că le convine ceva, n-ai să vezi că le mulțumești, n-ai să vezi că-s de acord, că-ți vorbesc mai cald. Le pui o pernă tare, vor moale. Le pui una moale, vor mai tare. Le dai cafea, vor și zahăr. Le pui zahăr, vor și ceai. Le spui că le iubești, te întreabă de ce le spui atât de des. Nu le spui te iubesc, te întreabă de ce nu le spui.
Astea-și bat copiii și-și scot din sărite bărbații.

De exemplu, maniacele alea care te controlează obsesiv. Stresante, enervante, cicălitoare, pe capu' tău, îți iau tot aeru', te sufocă, unde-ai fost?, cu cine vorbești?, de ce vorbești?, la cât ajungi acasă?, zi-mi parola de la telefon, de ce nu-mi mai acorzi atenție?, de ce nu mai suntem ca la început?, ce se întâmplă cu noi?, e doar vina ta, mă ignori.

De exemplu, alea care au foarte multă imaginație și fantazează fantezii imposibile (vezi eu) sau planuri răzbunătoare, pe care speri să nu le pună în aplicare niciodată, că ăla e momentul în care îți dai seama ce zace într-o tipă, cât se nebună devine și cât de mult contează să nu-ți ieși din minți. Și, mai ales, că imaginația nu ți-e prieten. Sunt veșnic recunoscătoare pentru că păpușile voodoo nu-s atât de răspândite și că practicile ocultiste nu se mai poartă.

De exemplu, alea cu manii ciudate, care te pun să-ți speli vasele imediat ce-ai terminat de mâncat, care te-ar ucide pentru o firimitură de pâine pe covor, care te-ar da afară pentru o pată pe perdea, care te-ar pune să ștergi cu limba singurul firicel de praf, care-ar face orice porcărie ca să-și păstreze marea iubire lângă ele, care l-ar ține forțat, care merg pe ideea de dacă nu ești al meu, nu ești al nimănui, și-atunci se descurcă ele cu vreo idee stranie. Ca femeile alea din închisoare în filmu' Chicago.

De exemplu, alea cu obsesii, care-și închipuie că ai ceva cu ele și de-aia încep să aibă și ele ceva cu tine, care vor neapărat copii, chiar dac-ar muri la naștere, care calcă pantalonu' la dungă până te tai în ea, care cred că virginitatea e o comoară și-o valoare, și care cred că locul femeii e la picioarele bărbatului, familiei și neamului. Puritane familiste sau obsedate  care trăiesc doar pentru obsesia-crez a lor.

Și mai sunt restul femeilor care sunt superbe și pentru care vezi ciorapii prin colțuri, întinzi chiloții pe sârmă și prăjești ouălea potrivit dimineața. Cât timp nu dai de alea și cât timp dai de astea, totul e bine.
pampam.

7 comentarii:

  1. Of, măi Joe, până la urmă dau eu peste una din astea, că din alea am avut şi m-am lecuit. Şi dacă am trecut de 35, măcar m-am lovit şi eu cu capul de pragul de sus. Să fii iubită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vai, știam eu c-o s-ating corzi sensibile. femeile, câtă bătaie de cap. și dacă nu găsești, pot să fiu eu cupidonu' tău, că combin frumos oamenii

      Ștergere
    2. paranteză: mi-am dat seama că-mi transmiți energii bune. să nu cumva să încetezi să faci asta, că depinzi de săgețile mele!

      Ștergere
    3. Dacă funcţionează şi online este foarte bine. Pentru mine să ai o tolbă plină; că se mai rup, ştiu eu?!

      Ștergere
  2. Deci tu ma sperii rau rau. Mai ai si alte femei, ca parca langa (4) nu scrie si final?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am o întreagă enciclopedie a femeilor. ai mai văzut tu specii despre care se pot spune atâtea? nu..

      Ștergere